3 Desembre 2009

Coses estrayes d’Internet

Posted in Uncategorized a 9:13 pm per 15minutsdefama

Navegant per la web un es pot trobar amb coses de les més variades. Des de webs amb informació  interessant, novedosa, curiosa fins a webs que no sabria com categoritzar (estranyes en tot cas).

Una d’aquestes webs és www.ascodevida.com .  com el seu nom indica la gent que participa en aquesta web no esta gaire contenta amb la vida i vol compartir les seves desgràcies amb la resta del món. Es tracta d’una mena de foro en el que la gent deixa missatges curts sobre alguna desgràcia que els hagi passat recentment. L’objectiu és que els altres internautes opinin sobre les diferents històries i preferiblement donin consells per ajudar als seus protagonistes. Fins ara tot bé, podria ser una web on gent comparteix experiències i  on s’ajuden mútuament.

Però la realitat es totalment diferent. Com sol ser habitual en aquesta mena de webs la gent utilitza un nickname i per tant no es fan responsables dels seus comentaris. Al llegir una mica les histories que la gent explica podem veure que hi ha algunes que et fan dubtar de la seva certesa més que res perquè si són reals diu molt poc a favor de la gent que ho explica.

Un exemple clar  és aquest:

“Hoy, este finde, me lié con un tío desconocido de fiesta y una cosa llevó a la otra y acabamos en mi cama. Cuando fuimos al lío, sacó un condón y yo le dije que no hacía falta porque uso anticonceptivos. Su respuesta fue, textualmente “Los cojones, si ha sido tan fácil llevarte al catre es que te va la fiesta, y puedes tener algo”. ADV

Aquesta noia es bastant surrealista i ja us podeu imaginar els comentaris que una historia així ha suscitat. El problema és que encara que a  la noia algú li hauria d’obrir els ulls sobre el perill de les malalties de transmissió sexual no pot ser objecte d’insults molt greus tal i com va passar. Aquesta web hauria de tenir un administrador que es cuides del llenguatge que s’utilitza en la web e impedir que els que participen es converteixin en el blanc d’uns insults de lo més variat. Que la gent utilitzi aquest llenguatge en la seva vida quotidiana és el seu problema però en una web ho hauríem d’ impedir. És molt trist que la gent s’alegri amb les desgràcies alienes i aprofiti per fer encara més mal.

Deixa un comentari