5 Novembre 2009

No hi ha dret

Posted in Uncategorized a 9:33 pm per 15minutsdefama

La Unió Europea ha aprovat avui 5.11.2009 que les autoritats administratives dels Estats membre puguin tallar l’accés a Internet, sense un ordre judicial previ, als usuaris que descarreguin continguts protegits pels drets d’autor. Per aquest motiu països com França o Anglaterra estan interessats en prendre aquesta mesura, segons l’acord al que han arribat aquesta matinada  pels Governs dels 27 i la Eurocàmara per a reformar la regulació del sector de les telecomunicacions. A Espanya, la legislació exigeix una autorització prèvia, però el govern estudia canviar la normativa.

Realment em sembla una barbaritat. Estic d’acord amb protegir els drets d’autor i que cadascú rebi els diners que es mereix per la seva feina. Però fins a quin punt els diners que paguem arriben realment al autor i quants d’aquests son  per  les discogràfiques, productores i associacions com la SGAE (que a vegades vol cobrar encara que els propis autors renunciïn als seus honoraris)? Aquests fan que els CD’s i DVD’s tinguin uns preus desorbitats.  Això s’està descontrolant. Els preus són massa alts, la qualitat molts cops dubtosa  i molts artistes ens han demostrat que Internet els ajuda a donar-se a conèixer i estan més que encantats que la gent baixi les seves cançons.

La indústria de la discogràfica ja no és el que era això s’ha d’acceptar i adaptar-se a les noves condicions.  El CD està desapareixent i per tant s’han de trobar solucions i no només dedicar-se a donar la culpa de la seva crisi als internautes que baixen continguts.

Cada cop que comprem un CD o DVD verge, un disc dur, una impressora i molts altres objectes ja estem pagant un cànon encara que el que vulguem guardar-hi sigui feina pròpia. Estem pagant una multa abans de cometre cap delicte. Doncs si pago la multa tinc dret de baixar continguts perquè en el fons ja els he pagat.

No crec que tallar la connexió a Internet sigui la solució i menys encara sense cap ordre judicial previ. Estaran supervisant tots els nostres moviments per la web? Qui decidirà quan s’ha de tallar la connexió? Realment serà una decisió imparcial com pretenen fer-nos creure? Que passa amb la connexió wifi? Només perquè aquestes industries tinguin uns lobbys molt forts no vol dir que se’ls hi ha d’acceptar tot.

Per més informació aquí deixo el link de la notícia: http://www.diariodirecto.com/tecnologia/2009/11/05/cortes-internet-norma-europea-423610866069.html

Deixa un comentari