5 Novembre 2009

L’oferta no té límits

Posted in Uncategorized a 9:27 pm per 15minutsdefama

Avui parlaré sobre la “La Llarga Cua” (the long tail) una expressió utilitzada per Chris Andersen en un article de la revista Wired per  descriure determinats tipus de negocis i models econòmics  com per exemple Amazon.com o Netflix.

Internet i l’entorn digital han canviat les lleis de distribució i les regles del mercat . La reducció en el cost d’emmagatzemament i distribució que permeten  les noves tecnologies, fan que no sigui necessari focalitzar el negoci en uns pocs productes d’èxit.  Ara existeixen dos mercats: un centrat en l’alt rendiment de pocs productes i un altre,nou i encara no del tot familiar, basat en la suma o acumulació de petites ventes de molts productes, que pot igualar i fins i tot superar en beneficis al primer tipus de mercat.  Es  tracta d’un mercat de nínxols que ofereix productes especialitzats o poc freqüents per a petits grups de persones.

Internet presenta una immensa oferta de productes i serveis de tota mena que degut al baix cost que la seva comercialització suposa permeten que hi hagi una molt àmplia gamma de coses que potser mai ens podríem haver imaginat. Internet ens permet entrar en contacte amb moltes ofertes al les que mai hauríem arribat de la forma tradicional.

Després de parlar de tot aquest tema des del punt de vista teòric faré un breu recopilatori de  alguns dels productes o serveis més interessants, divertits o simplement estranys que es comercialitzen a Internet.

Ashes to portraits (www.ashestoportraits.com) és una companya dels Estats Units que ofereix un servei ben estrany. La companya es dedica a crear retrats amb les cendres del nostres essers estimats o mascotes, un cop aquests han passat a millor vida. L’únic que fa falta és una fotografia de la persona,  les seves cendres, fer el pagament i rebrà a casa el retrat.

mujer

 

Seguint amb la línea macabre la web www.lastmessageclub.co.uk ofereix als seus clients la possibilitat d’acomiadar-se de les persones a les que estimen un cop s’hagin mort. El cient pot escriure fins a 100 missatges que seran enviats en el moment que ell decideixi. Per exemple si algun amic o familiar es casa se li fa arribar el missatge de felicitació que el client va escriure abans de morir.

Un altre servei curiós disponible només a Washington  DC  és el que ofereix www.linestandingservice.com. És tracta d’una persona que es dedica a fer cua per les diferents audiències que tenen lloc en el Capitoli. L’únic que s’ha de fer es indicar el dia, l’hora i pagar un honorari que varia en funció del temps que s’ha d’esperar.  Realment és una gran idea.

Per finalitzar un altre servei realment divertit és el que ofereix www.ring4freedom.com . És un servei que fa que soni el teu mòbil cada cop que necessitis escabullir-te d’una conversació molt pesada de forma educada i sense ferir els sentiments de ningú.

web

 

Clarament la web és el lloc ideal pels nínxols de compradors que poden trobar tota objectes i serveis molt exclusius que no tenen res a veure amb els productes de massa.

Deixa un comentari